etusivu biografia discografia media kontaktit

Artikkeleita ja levyarvioita/Articles and reviews

Timo Ruottinen (Alba Records)

 Vihreä Palma edustaa Suomessa nykyään melko harvinaista akustisen laulelman genreä. Tällä lajilla on Euroopassa pitkät perinteet ja yhtyeen solisti ja Vihreä Palman perustaja Kirsi Poutanen on vaativan chansonin loistava tulkki. Hänestä kuulemme vielä. Yhtyeen jäsenet ovat paitsi muusikoita myös taitavia lauluntekijöitä. Rosoisenkarheat, elämänmakuiset tekstit ja mieleenpainuvat sävelmät heittävät eteemme kanssakulkijoiden kohtaloita, inhimillisiä tarinoita niin (kuun-)valoisina kuin hiukan synkempinäkin sävyinä…

Vihreä Palma: Kuu ja korkokengät
(levyarvio, Pirkko Kotirinta, HS 23.9. 05)

 Vihreä Palma on näyttelijä-laulaja Kirsi Poutasen kokoama yhtye, joka limittää ensilevyllään omaa tuotantoaan Pedro Almodóvarin elokuvista tuttuun musiikkiin.

 Kepeästi keinahteleva Luz de Luna (elokuvasta Kika) on saanut Sibonè Orozalta suomalaiseksi nimekseen Kuun valo. Se herättää välittömästi kiinnostuksen. Kolmosraitana soi uudet rytmiset vaatteet napannut Hopeinen kuu.

  Yhtyeen oma materiaali on sangen onnistunutta uutta laulelmaa, chansonin henkeen, runollisin sanoin. Poutanen laulaa herkästi ja tarkasti ja Hannu Rantanen (basso), Timo Seppänen (kitarat) ja Juha Mäntylä (haitari) toteuttavat mukavan ilmavat ja yllätykselliset sovitukset. Siellä täällä ote kaipaisi terästämistä, esimerkiksi tuuban säestämä Kun kohtalo ja orientaalissävyinen Petollinen Mehmet antaisivat mahdollisuuden suurempaankin tulkinnalliseen revittelyyn. Varmaotteinen ja musiikiltaan antoisa debyyttilevy joka tapauksessa.

Kuuhulluja laulelmia ja elämänvimmaa
(levyarvio, Jaana-Mirjam Mustavuori, Voi Hyvin-lehti 2005)

 Laulaja-näyttelijä Kirsi Poutanen ja kolme muusikkoa Juha Mäntylä, Timo Seppänen ja Hannu Rantanen muodostavat kokoonpanon nimeltä Vihreä Palma, jonka ensilevy Kuu ja korkokengät yllättää iloisesti, monta ker taa. Levyllä limittyvät yhtyeen omat sävellykset ja sanoitukset ja Pedro Almodòvarin elokuvista tutut laulut, jotka ovat saaneet arvoisensa suomenkieliset sanat Sibonè Orozan käännöksinä. Tätä yhteismusisointia on riemullista kuunnella. Sanoitukset ovat runollisia, ja chansonin hengessä tehdyt sävellykset herkullisia.

Levylautasella
(levyarvio, Taina Värri, MeNaiset 29.9. 05)

 Muusikko ja näyttelijä Kirsi Poutasen rakkaus Pedro Almodòvarin elokuviin ja niiden musiikkiin antoi alkusysäyksen juuri ilmestyneelle suomenkielisiä akustisia laulelmia sisältävälle albumille. Poutasen ääni sopii mainiosti haikeaa kaipausta henkiviin laulelmiin ja intiimin tunnelman viimeistelee ammattimuusikoista koottu yhtye. Reilun puolen tunnin mittaisella levyllä suurin osa on yhtyeen omaa tuotantoa. Mukana on myös muutama käännöskappale, tutuin näistä lienee Hopeinen kuu.

Vihreä Palma
Kuu ja korkokengät
Roots – the Music of Finland

 I have a soft spot for wellexecuted schmaltz and the Finnish ensemble Vihreä Palma stroke it nicely! Kirsi Poutanen’s wonderfully warm voice fronts a strong ensemble of Juha Mäntylä, accordion, piano; Hannu Rantanen, bass and Timo Seppänen, guitar. It’s a quirky mix of Latin jazz and Finnish attitude that makes it unique. Add to it that the ensemble is top-notch and you really can’t go wrong.